Water in kelder

  • Home
  • /
  • Water in kelder

Een kelder waterdicht maken kan op verschillende manieren. Langs de binnenkant of buitenkant. In dit artikel lees je de beste doe-het-zelf methodes, producten en prijs voor kelderdichting.

Hoe? Een kelder waterdicht maken

Hoe je best vocht in keldermuren bestrijdt hangt een beetje af van jouw budget en hoe groot je probleem precies is. Kleine barsten en scheuren in je keldermuur kan je makkelijk oplossen door je keldermuren te injecteren. Hardnekkige vochtproblemen en overstromingen in je kelder kan je oplossen door middel van een kelderbekuiping of een kelderdrainage systeem. Hierbij is het geen slecht idee om eens te informeren bij een vochtexpert

De beste technieken om een kelder waterdicht te maken 

Een kelder waterdicht maken langs de binnenkant is niet zo evident als je denkt. Kelders die langdurig te vochtig zijn of vol met water staan kunnen voor extra problemen zorgen. Denk aan schimmels en houtrot. Het is dus zeer verstandig de kelder watervrij te maken. Dit kan op verschillende manieren.

1. Kelderdrainage

rand en wanddrainage

Kelderdrainage is de efficiëntste manier om een kelder waterdicht te maken. Door een combinatie van noppenfolie, kanalen en een afvoerput houd je jouw ruimte volledig vochtvrij.

Via onze handige tool kan je gratis offertes vergelijken voor kelderdrainage in jouw regio.

2. Kelderbekuiping

VloerDrainage kelder

Kelderbekuiping is een vorm van kelderdichting die experts gebruiken bij het herstellen van kelders. Hierbij krijgt de keldermuur en soms de vloer een waterdichte mortellaag zodat het water niet langer kan infiltreren. Dit is een van de beste manieren om een kelder waterdicht te maken langs de binnenkant maar wel een van de duurste oplossingen omdat het arbeidsintensief is.

Vergelijk gratis de prijzen voor kelderdrainage in jouw regio.

3. Kelder waterdicht maken met muurinjectie

In tegenstelling tot kelderbekuiping en kelderdrainage is er bij het injecteren van de muren geen breekwerk nodig. Dit de goedkoopste en snelste oplossing maar herstelt enkel kleine scheuren of barsten.


Je kan ook zelf jouw eigen keldermuren injecteren, hoe je dat doet en wat de prijs ervan is, leggen we je graag uit in dit artikel.

Een kelder waterdicht maken: Producten

Wil je zelf vochtproblemen in je kelder behandelen? Er zijn verschillende soorten producten om je kelder vochtvrij te houden. Hier is een overzichtje van de meest gekende producten:

Soudal

De beste doe-het-zelf producten van Soudal tegen vocht:

Sika

De beste kelderdichtingsproducten van Sika:

Kelder waterdicht maken: Prijs

De prijs hangt vaak af van de soort kelderdichtingsmethode. De prijs van kelderbekuiping, kelderdrainage of kelder-muurinjectie is uiteenlopend. Algemeen is een keldermuur injecteren is de goedkoopste oplossing.

Gemiddeld rekent een professionele vochtbestrijder ongeveer € 100-120 per lopende meter aan voor een keldermuur te injecteren.

De prijs van kelderdrainage of kelderbekuiping kan vaak tussen €3.000 en €10.000 kosten afhankelijk van hoe groot je vochtprobleem is in je kelder. Voor complexe vochtproblemen kan dit natuurlijk veel duurder oplopen.

Via onze handige tool kan je gratis offertes vergelijken voor kelderdichting in jouw regio.

Dit is uiteraard een aanzienlijk kostenplaatje. Gelukkig reikt de Vlaamse Overheid een aantrekkelijke premie uit (de Vlaamse Renovatiepremie) die je toelaat de totale kostprijs wat te drukken. Met deze premie kun je namelijk € 2.500 tot € 3.333 terugtrekken. Let er wel voor op dat je hiervoor aan een aantal voorwaarden moet voldoen.

Vergelijk gratis offertes via onze handige online tool 

Start hieronder en vergelijk zelf prijzen voor kelderdichting.