Specialist in kelderdichting

Specialist in kelderdichting: de voordelen van professioneel advies

Wanneer schakel je best een specialist kelderdichting in? Wat kan je zelf doen wanneer je met een natte kelder zit? We gaan wat dieper in op de meest voorkomende oorzaken van vochtige kelders en hun oplossingen. Daarna leggen we uit wat de voordelen zijn van professioneel advies. Want waarom zou je een specialist in kelderdichting inschakelen wanneer je veel gewoon zelf kan doen? Je leest het hier!

Ben je al overtuigd van de voordelen van een expert? Vraag dan hier je gratis offerte aan!

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Water in de kelder

Krijg je natte voeten wanneer je in je kelder moet zijn? Dan ben je niet alleen! Meer dan één op vijf huizen in België kampt regelmatig met vochtproblemen. De meeste van deze vochtproblemen doen zich voor in de kelder. 

De oorzaak van je vochtprobleem

Een vochtige kelder is natuurlijk niet leuk, maar wat is hier nu eigenlijk de oorzaak van?

Grondwater

De meest voor de hand liggende en de meest voorkomende oorzaak van een vochtige kelder is natuurlijk grondwater. Zeker voor oude kelders wordt de ondergrondse waterdruk wel eens te veel.

Regenwater

Een tweede mogelijke oorzaak van vocht in de kelder is regenwater. In gebieden waar het veel regent is de kans op vochtproblemen natuurlijk groter dan in een droog klimaat.

Zouten

Grondwater bevat veel mineralen en zouten. Het zou kunnen dat deze in je muren achterblijven wanneer het water in je kelder infiltreert. Zouten kunnen zich makkelijk omvormen tot hygroscopische kristallen. “Hygroscopisch” betekent dat ze water naar zich toe trekken. En dat wil je natuurlijk liefst vermijden in je kelder!

Condensatie

Een vierde mogelijke oorzaak van een natte kelder is condensatie. Een kelder is vaak een koelere ruimte. Wanneer je met een hoge luchtvochtigheid zit in huis is het mogelijk dat het vocht uit de lucht tegen de koude muren, de vloer en het plafond van je kelder gaat condenseren.

Een lek

Lekkende leidingen zijn natuurlijk nooit goed. Zit je met een natte kelder? Controleer dan eerst de leidingen die door je kelder lopen. 

Is vocht in de kelder een probleem?

Ja! Vochtproblemen herken je onder andere aan loskomend behang, loslatende verf en rottend hout. Natte kelders doen echter niet alleen de waarde van je woning dalen, ze kunnen ook een ernstig gezondheidsrisico betekenen! Daarnaast verhogen ze het risico op schimmelvorming. Om nog maar te zwijgen over die muffe lucht die je huis niet meer verlaat! Hoog tijd dus om in actie te schieten en iets aan die vochtproblemen te doen.

Wat te doen bij water in de kelder?

Je wil die vochtproblemen dus snel oplossen en je kelder waterdicht maken. Maar hoe begin je eraan? Kelderdichting omvat drie mogelijkheden om je vochtproblemen te bestrijden, en nog een extra optie voor als het vocht zich bovengronds in de muren van je huis bevindt. 

1. Kelderbekuiping of traditionele kelderdichting

Kelderbekuiping of traditionele kelderdichting is een vrij ingrijpende methode, maar zeker de moeite waard! Deze methode maakt je kelder namelijk volledig waterdicht. Traditionele kelderdichting verloopt in verschillende fases: 

 • Eerst wordt je kelder grondig schoongemaakt. Scheuren en barsten in je keldermuren worden hersteld. 
 • Daarna wordt er een waterdichte cementlaag op zowel de vloer als de muur geplaatst. Er wordt dus eigenlijk een soort kuip in je kelder geplaatst. 

Kelderdichting: zoek een specialist

Contacteer ons voor een definitieve oplossing

2. Kelderdrainage

Bij kelderdrainage wordt je kelder niet waterdicht gemaakt, maar wordt het overtollige water afgevoerd. Er bestaan drie vormen van drainage:

Bij wanddrainage wordt er een soort noppenfolie op de muren geplaatst. 

Bij vloerdrainage gebeurt hetzelfde: de folie wordt dan echter op de vloer geplaatst. 

Randdrainage lost problemen met je kimnaad (de overgang van vloer naar muur) op. 

Bij alle drie de vormen van kelderdrainage wordt het water weggeleid naar de riool of naar een reservoir met een pomp. 

Kelderdrainage: zoek een specialist

Contacteer ons voor een definitieve oplossing

3. Ventilatie

Zorg dat die muffe lucht je kelder kan uitstromen en verwelkom frisse lucht in de plaats! Het risico op schimmels verlaagt hierdoor aanzienlijk. 

Zoek een ventilatie-expert

Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Extra: muurinjectie als oplossing tegen opstijgend vocht

Je keldermuren injecteren heeft niet veel zin: je muren injecteren is een oplossing tegen opstijgend vocht, en dit komt enkel bovengronds voor! 

Opstijgend vocht kan zich eventueel in de binnenmuren van je kelder bevinden, maar niet in de muren die in contact staan met de vochtige aarde.

Je muren injecteren is dus geen vorm van kelderdichting. Het is echter wel een vorm van vochtbestrijding. Wanneer je problemen hebt met loskomend behang of schimmels in je woonkamer is je muren injecteren de methode die je nodig hebt! 

Wat kost een goede kelderdichting?

Zoals je intussen wel hebt gemerkt is vocht in de kelder een complex probleem. Vochtige keldermuren of een natte keldervloer: ieder vochtprobleem kan veel verschillende oorzaken hebben. De juiste oplossing van het vochtprobleem hangt van heel wat factoren af. Daarom is het moeilijk om een exacte prijs op kelderdichting te plakken.

Wat je zelf doet, is vaak goedkoper. Het is dan echter wel belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent en voldoende kennis over vochtproblemen en hun oplossingen kent. Een expert kost misschien wat meer, maar levert wel gegarandeerde kwaliteit.

Het is daarom een goed idee om gratis en vrijblijvend advies aan een vochtexpert te vragen voor je aan de klus begint. Zo kom je onderweg niet voor verrassingen te staan!

Waarom zou je kiezen voor een kelderdichting-specialist?

Een specialist maakt op een efficiënte manier korte metten met je vochtige kelder. Dankzij jarenlange ervaring en de juiste kennis weet hij precies hoe je een kelder waterdicht maakt. Hij kan een goede analyse van het probleem maken, de juiste diagnose opstellen en een oplossing op maat aanbieden. Bovendien beschikt hij over het juiste materiaal!

Een grondige analyse van het probleem

Een eerste stap in de richting van een droge kelder is een grondige analyse van het probleem:

 • Wat is de toestand van je kelder? 
 • Hoe zien je muren eruit? 
 • Zie je barsten of scheuren? 
 • Zijn er sporen van waterinfiltratie zichtbaar? 
 • Zie je vlekken, schimmels of kalkafzetting? 
 • Is het probleem tijdelijk (seizoensgebonden) of permanent?
 • Is het probleem plots opgekomen, na jarenlang geen problemen te hebben gehad?
 • Zijn er werken gebeurd in de straat?
 • Is er voldoende ventilatie aanwezig?

Weet je niet hoe je deze vragen correct moet beantwoorden? 

Een kelderdichting-specialist helpt je graag op weg! Hij weet perfect waar hij mee bezig is.

Een specialist: de voordelen

Wil je je kelder volledig waterdicht maken? Een specialist helpt je met plezier je vochtprobleem te behandelen. Voor je het weet zijn die natte muren voor eens en voor altijd verleden tijd!

 • Hij bespaart je heel wat tijd: je hoeft jezelf niet bij te scholen tot vochtexpert. Een specialist heeft die kennis al, en daar nog jaren ervaring bovenop!
 • Een vochtexpert heeft het juiste materiaal. Als je dit materiaal zelf nieuw koopt, kost dit je erg veel geld. Het gaat vaak ook niet om materiaal dat je bij de buurman kan lenen.
 • Een vochtexpert weet welke producten hun werk goed doen. Hij is op de hoogte van welke producten technisch zijn goedgekeurd. 
 • Onze specialisten geven je gratis en vrijblijvend advies. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld  tips geven om je woning (of de rest van de woning) preventief te beschermen tegen vocht.
 • Als je dit wenst, kan je meteen een prijs laten berekenen voor de oplossing voor het probleem. Dit schept duidelijkheid en rust. Je weet nu wat je te wachten staat, hoe je het probleem kan oplossen en hoeveel dit je kosten gaat. 
 • Bovendien weten onze specialisten ook alles over premies en subsidies. Ze helpen je graag om een deel van je geld terugbetaald te krijgen.

Vraag nu je gratis vochtexpertise in 2 minuten

Je wil je kelder waterdicht maken, maar je hebt geen ervaring met kelderdichting? Dan is het best om een expert in vochtbestrijding in te schakelen. Dankzij jarenlange ervaring kan hij op een efficiënte manier je probleem behandelen. Vraag hier je gratis diagnose aan!

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer ons voor een definitieve oplossing

 

Insert Countdown

Vergelijk gratis offertes via onze handige online tool 

Start hieronder en vergelijk zelf prijzen voor kelderdichting.