Vochtbestrijding kelder

  • Home
  • /
  • Vochtbestrijding kelder

Vochtbestrijding kelders: De beste technieken om vocht te behandelen

Vocht in een kelder kan voor grote problemen zorgen. In dit artikel belichten we dit probleem en bespreken we alle mogelijke vochtbestrijding technieken die er bestaan. 

Wilt u offertes vergelijken van professionele vochtspecialisten? Gebruik onze gratis tool.

Vochtproblemen in de kelder? Hier zijn de meest gestelde vragen:

Waarom is mijn kelder vochtig?

Als het vocht zich in de kelder verspreidt, kan dat vele oorzaken hebben. Het belangrijkste bij de eerste tekenen, bijvoorbeeld natte vlekken en/of een muffe geur, is een snelle diagnose en het nemen van passende maatregelen om de oorzaak weg te nemen. 

Hier bespreken we gedetailleerd de mogelijke oorzaken van een vochtproblemen in een kelder.

Opstijgend vocht in de kelder?

De kelder is een kwetsbare ruimte voor lekkages en grondwater omdat deze lager is gelegen en vaak onder de grond en fundering ligt. Regenwater en condens kan zich ophopen in de kelder als het niet meer kan ontsnappen vanwege slechte isolatie. Nu zijn er diverse methodes van kelderdichting. Elke methode heeft zijn eigen behandeling nodig.


We bespreken hier de verschillende methodes om opstijgend vocht in de kelder te behandelen.

Hoe bestrijd ik schimmels in de kelder?

Schimmel in de kelder kan voor een serieuze problemen zorgen. Indien een kelder vochtig is kan deze gaan schimmelen en schade richten aan de wanden van de kelder.  Ook zijn sommige sporen van schimmels schadelijk voor de gezondheid. Daarom is het goed om zo snel mogelijk de kelder van schimmels te ontdoen.


Lees hier de beste methodes om schimmel in de kelder tegen te gaan.

Wat is huiszwam of kelderzwam?

Een kelderzwam is een schimmel die voor een ware plaag kan zorgen in de kelder als je vochtproblemen niet rap oplost. Een kelderzwam of huiszwam heeft een bruine rottige uitstraling op hout in de kelder of kruipruimte. In sommige gevallen kan dit schimmel ongecontroleerd doorgroeien achter je plinten en houtwerk waarbij je moet beroep doen op professionele hulp


Lees hier de beste methodes om schimmel in de kelder tegen te gaan.

Hoe kan ik mijn kelder ontvochten?

De kelder kan op verschillende manieren worden vochtvrij worden gemaakt. Omdat een kelder laag is gelegen in de woning is deze ook snel het slachtoffer van vochtproblemen. Water kan via de muren omhoog kruipen of zelfs de hele keldervloer bedekken.  


Bekijk hier de verschillende methodes om een kelder te ontvochten.

Hoe kan ik mijn kelder verluchten?

Kelderventilatie wordt vaak verwaarloosd, deze ruimte is echter het meest gevoelig voor vochtigheid en gebrek aan luchtcirculatie. Hier zijn enkele manieren om deze ruimte beter te ventileren.


TIP: Ontdek de beste producten voor vochtbestrijding.

Insert Countdown

Vergelijk gratis offertes via onze handige online tool 

Start hieronder en vergelijk zelf prijzen voor kelderdichting.