Prijs muurinjectie kelder

Wat zijn de kosten van een keldermuurinjectie?

We moeten allemaal vechten tegen de vochtige muren. Iedereen kent tenminste wel iemand die in een huis in een vochtige omgeving woont: denk aan een familielid in een kelder, appartement of kantoor met een vochtige omgeving. In dit artikel gaan we in op de kosten van injectiewanden. We zoeken ook naar andere mogelijkheden om de wanden droog te maken.
Het vochtprobleem is ongetwijfeld een heel vervelend probleem voor huiseigenaren. Je kunt binnenruimte verliezen en de muffe geur kan het leven onaangenaam maken. Zo is het vocht in een huis dat door luchtvochtigheid stijgt een nachtmerrie voor veel mensen die zo snel mogelijk wakker willen worden.


Waarom wordt deze behandeling toegepast?

Voordat we muurinjectie bespreken, is het noodzakelijk om te begrijpen waarom de muur wordt geïnjecteerd. De reden voor de toename van de luchtvochtigheid is meestal een storing van de waterkering in de muur. Hierdoor kan het vocht in het grondwater door de capillaire werking van de wand naar boven worden opgenomen. De muren nemen zelfs vocht op.

Aan de oorzaak van de stijgende luchtvochtigheid kan helaas niets worden gedaan. Gelukkig is het mogelijk om in de muur te injecteren zodat vocht niet meer naar boven beweegt. De muur is gevuld met water om een nieuwe waterblokkerende laag te leggen. Om de muur te infunderen, kun je een professional inhuren, die eerst professionele vochtmeetapparatuur moet gebruiken voor diagnose. En je kunt beginnen met gieten in de muur door het zelf te doen.

Wat gaat het kosten?

De kosten van de injectiewand zijn afhankelijk van vele factoren: de dikte van de muur, het aantal te injecteren muren en het gebruikte product (denk aan Rewa). Gemiddeld mag je bij een professionele aanpak prijzen verwachten tussen de 100 en 130 euro per vierkante meter. In sommige gebieden zijn er ook renovatiesubsidies.

Voor doe-het-zelvers koop je 6 flessen met vulbuizen voor ongeveer 30 euro. Dit staat gelijk aan 5 euro per boorgat. Daarom moet je ongeveer 300 euro uitgeven voor een doe-het-zelf-project aan een muur van ongeveer 9 meter lang. Je moet natuurlijk ook investeren in vloerbeschermingsmaterialen en de nodige boren aanschaffen.
Het is een behoorlijk kostenpost, maar het niet laten doen kan nare consequenties opleveren, en dan blijf je veel langer in die nachtmerrie hangen. Want vocht in de keldermuren kan uiteindelijk ook invloeden uitoefenen op andere delen van het huis, en daar word je ook zeker niet vrolijk van.

Vergelijk gratis offertes via onze handige online tool 

Start hieronder en vergelijk zelf prijzen voor kelderdichting.