Prijs kelderrenovatie

Prijs kelderrenovatie: een checklist waar je best rekening mee houdt

Je wil weten wat de prijs van kelderrenovatie is? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet je begrijpen wat een kelderrenovatie juist inhoudt. Een kelder renoveren lijkt misschien een groot werk, maar je hoeft je geen zorgen te maken: met onze jarenlange ervaring en expertise helpen we je graag op weg! 

Wat komt er allemaal bij een kelderrenovatie kijken? Wel, een eerste voorwaarde is dat je kelder vochtvrij en waterdicht is. Niemand vindt het gezellig om in een vochtige kelder te zitten, toch? Een kelder waterdicht maken, dat betekent ook dat er een goede verluchting aanwezig is. Tot slot is het belangrijk dat je de ruimte goed isoleert. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee in het hele proces.

Gratis offerte

Het is moeilijk om een exacte prijs te kleven op dit proces, omdat deze van heel wat factoren afhankelijk is. Ook de vraag of je recht hebt op een premie is niet altijd even makkelijk te beantwoorden. Wil je toch weten hoeveel een kelderrenovatie juist kost? Vraag dan hier een gratis offerte aan! Of ga al eens kijken op de website van de Vlaamse Overheid.

Vraag je gratis vochtdiagnose aan

Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Vochtproblemen: waar komen ze vandaan en hoe los je ze op?

Een kelder is een koele, ondergrondse ruimte die vaak niet of onvoldoende is geïsoleerd. Daardoor zijn vochtproblemen er geen zeldzaam fenomeen. Je kelder renoveren begint bij het verwijderen en voorkomen van ongewenst vocht.

Oorzaken van vocht in de kelder

Om de vochtproblemen aan te pakken is het belangrijk dat je de oorzaak van het vocht goed begrijpt. De kans is groot dat het om infiltrerend grondwater gaat, maar het kan natuurlijk ook om regenwater of lekkende leidingen gaan. Wil je zeker zijn van de oorzaak van je vochtproblemen, zodat je ze op een efficiënte manier kan behandelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend advies aan een vakman.

3 vormen van kelderdichting

Een kelder waterdicht maken wordt ook wel eens kelderdichting genoemd. Kelderdichting omvat verschillende manieren om te werk te gaan. De meest voorkomende manieren zijn kelderbekuiping, kelderdrainage en ventilatie. 

Kelderbekuiping

Je wil je kelder dichten op een duurzame, efficiënte en traditionele manier? Kies dan voor kelderbekuiping. Je keldermuren en -vloer worden bezet met een waterafstotende cementlaag. Met deze methode is een volledig waterdichte kelder gegarandeerd!

Kelderdrainage

Voor een licht vochtige kelder is kelderdrainage niet de beste optie. Als je kelder echter langdurig onder water staat, is dit de methode die je zoekt! Je kelder wordt niet waterdicht gemaakt, het overtollige water wordt gewoon afgevoerd. Hierdoor droogt je kelder vanzelf uit na verloop van tijd. Alles over kelderdrainage lees je op deze webpagina.

Ventilatie

Zit je met een hoge luchtvochtigheid en koude keldermuren? Dan is de kans groot dat het water uit de lucht tegen je keldermuren condenseert. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je een goede ventilatie in je kelder installeert. Zo zijn vochtige muren snel verleden tijd! 

Er bestaan twee soorten ventilatiesystemen: natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie. Natuurlijke ventilatie gebeurt via strategisch geplaatste ramen die je kan openen en sluiten. Mechanische ventilatie is iets complexer. Meer daarover ontdek je in deze brochure van Renson!

Ventilatie is trouwens ook een goede aanvulling op de andere methodes van kelderdichting. Het is de ideale manier om je kelder waterdicht te houden en vochtige keldermuren ook in de toekomst te vermijden!

Muurinjectie als oplossing tegen opstijgend vocht

Zit het vocht niet alleen in je kelder, maar ook in de rest van je woning? Dan is de kans groot dat het gaat om opstijgend vocht. De beste oplossing daarvoor is het injecteren van je muren met een vochtwerende gel. Omdat dit geen deel uitmaakt van een kelderrenovatie gaan we er hier niet dieper op in. Wil je er toch meer over weten? Alles over opstijgend vocht en muurinjecties lees je in deze brochure van het WTCB!

Kelderdrainage

Kiezen voor kelderdrainage komt vaak voor. Bij deze speciale techniek wordt er gebruik gemaakt van noppenmembraan met kanaaltjes op de keldervloer of wanden. Hierbij wordt al het water in de kelder weggepompt, nu kan het waterdicht maken beginnen!

Zodra de eerste stap is uitgevoerd, is het probleem met stilstaand water meestal al opgelost. Nu de eerste stap is afgerond kan er worden gewerkt aan het waterdicht maken. Deze methode is mogelijk vanaf zo'n 10.000 euro, de prijs kan oplopen tot meer dan 10.000 euro bij grotere kelders.

Een goede isolatie

Je hebt je kelder volledig waterdicht gemaakt en je vochtproblemen behandeld? Goed gedaan, het grootste werk is achter de rug. Dan is het nu tijd voor de laatste stap in de richting van je droomkelder: een goede isolatie! 

Een goede isolatie bespaart je heel wat energie en voorkomt nieuwe vochtproblemen in je kelder. Twee vliegen in één klap!

Vraag advies

Keldermuren worden meestal geïsoleerd met een dampscherm en een gipsplaat, waar een dampremmende laag op wordt aangebracht. De keldervloer kan je isoleren met platen van cellulaire schuimisolatie bedekt met een dekvloer of een zwevende vloer. Klinken deze termen voor jou onverstaanbaar? Vraag gratis en vrijblijvend advies aan een vochtexpert. Hij helpt je graag op weg!

Vraag hier gratis advies

Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoeveel kost kelderrenovatie?

En dan nu de vraag waar je al de hele tijd op wacht: hoeveel kost het om een kelder te renoveren? Dit hangt natuurlijk af van de prijs om je kelder waterdicht te maken. En die prijs hangt op zijn beurt van heel wat verschillende factoren af: 

  • Hoe ernstig zijn de vochtproblemen? 
  • Waardoor worden ze veroorzaakt? 
  • In welke staat verkeert je kelder? 
  • Wat doe je zelf en wat laat je doen door een expert?

Wil je echt weten hoeveel de renovatie van je kelder jouw gaat kosten, vraag dan gratis en vrijblijvend advies aan een expert. Hij kan een realistische inschatting maken van de prijs die je betaalt voor een duurzame oplossing van je vochtproblemen en de renovatie van je kelder.

Premies

Een vochtexpert weet ook op welke premies je recht hebt en op welke manier je deze premies aanvraagt. De kans bestaat namelijk dat je een deel van de renovatie krijgt terugbetaald!

Wie?

Je komt in aanmerking voor een renovatiepremie wanneer je huis jouw eigendom is en bovendien je hoofdverblijf. 

Inkomen?

Hoeveel je terugbetaald krijgt hangt van je inkomen af. 2 jaar voor de start van de renovatie mag je niet meer verdiend hebben dan: 

Alleenstaanden 

44 160 euro

Alleenstaanden met één persoon ten laste of samenwonend koppel

63 090 euro (per extra persoon ten laste + 3 540 euro) 


Extra voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een renovatiepremie moet je woning al dertig jaar bestaan wanneer de renovatie wordt gestart. Je moet de kosten van de renovatie ook kunnen bewijzen met (kopieën van) facturen. 

Hoe aanvragen?

Alle info over de Vlaamse renovatiepremie vind je op de website van wonen in Vlaanderen. Neem ook zeker eens een kijkje op mijnbenovatie.be. Je kan natuurlijk ook altijd advies vragen aan een van onze vochtexperts.

Gratis advies

Het is intussen wel duidelijk: een kelderrenovatie is geen gemakkelijk werkje. Wil je zeker zijn van kwaliteit en duurzaamheid? Dan vraag je best advies aan een expert voor je in actie schiet. Dit kan volledig gratis en vrijblijvend. 

Een professionele vochtbestrijder om advies vragen brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Hij bespaart je heel wat tijd: je hoeft jezelf niet bij te scholen tot een expert in kelderrenovatie. Een specialist heeft die kennis al, en daar nog jaren ervaring bovenop!
  • Een expert heeft het juiste materiaal. Als je dit materiaal zelf nieuw koopt, kost dit je veel geld. Het gaat vaak ook niet om materiaal dat je bij de buurman kan lenen.
  • Een vochtexpert weet welke producten hun werk goed doen. Hij is op de hoogte van welke producten technisch zijn goedgekeurd.
  • Onze specialisten geven je gratis en vrijblijvend advies. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld  tips geven om je woning (of de rest van de woning) preventief te beschermen tegen vocht.
  • Als je dit wenst, kan je meteen een prijs laten berekenen voor de oplossing voor het probleem. Dit schept duidelijkheid en rust. Je weet nu wat je te wachten staat, hoe je het probleem kan oplossen en hoeveel dit je gaat kosten. 
  • Bovendien weten onze specialisten ook alles over premies en subsidies. Ze helpen je graag om een deel van je geld terugbetaald te krijgen.

Op die manier zal je jarenlang plezier hebben van de extra leefbare ruimte die je kelder geworden is!

Vraag hier gratis advies

Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Insert Countdown

Vergelijk gratis offertes via onze handige online tool 

Start hieronder en vergelijk zelf prijzen voor kelderdichting.