Prijs

Prijs kelderdichting

De kostprijs van kelderdichting en vochtbestrijding kan soms heel variëren, veel hangt af van jouw eigen situatie. In dit artikel belichten we alle mogelijke vochtbestrijding technieken en de kostprijs ervan. 

Wilt u offertes vergelijken van professionele vochtexperts? Gebruik onze gratis tool.

De prijs van kelderdichting? Overzicht kostprijs per methode:

Prijs kelderbekuiping

De kostprijs van kelderbekuiping kan enorm variëren door de aard van het vochtprobleem en in welke toestand de kelder verkeert. Kelderbekuiping is vaak een arbeidsintensieve methode, dus kan de kostprijs soms enorm oplopen. De prijs ligt meestal tussen 3500 en 10.000 euro.

Hier bespreken we gedetailleerd de prijs van kelderbekuiping.

Prijs muurinjectie

De prijs van muurinjectie in kelders is afhankelijk van veel factoren. Gemiddeld mag je bij een professionele aanpak prijzen verwachten tussen de 100 en 130 euro per vierkante meter. Voor doe-het-zelvers koop je 6 flessen met vulbuizen voor ongeveer 30 euro. Dit staat gelijk aan 5 euro per boorgat. Daarom moet je ongeveer 300 euro uitgeven voor een doe-het-zelf-project aan een muur van ongeveer 9 meter lang. Je moet natuurlijk ook investeren in vloerbeschermingsmaterialen en de nodige boren aanschaffen.


We bespreken hier gedetailleerd de kostprijs van muurinjectie bij kelders.

Prijs kelderdrainage

Kelderdrainage is in sommige omstandigheden nodig als jouw kelder onder water staat. De gemiddelde kosten voor het aanleggen van een afvoersysteem bedragen tussen de 1.000 en 1.500 euro. De meeste mensen betalen voor dit project ongeveer 1.300 euro. Aftappen zorgt ervoor dat het water na het douchen snel wordt afgevoerd om overtollig water te voorkomen. Uiteraard zijn de kosten van het herstellen van de lek niet inbegrepen.

In dit artikel leest gedetailleerd overzicht van de extra kosten bij een kelderdrainage.

Prijs kelderrenovatie

De prijs van een kelderrenovatie is vaak afhankelijk van verschillende factoren. Vochtproblemen serieus aanpakken, dit is mogelijk voor ieder soort kelder. Het maakt niet uit om wat voor soort kelder het gaat, dit heeft echter wel invloed op de totaalprijs. De gemiddelde kelderrenovatie kost zo'n 3.000 euro, dit is echter volledig afhankelijk van de soort kelder.


Lees hier de verschillende prijsfactoren van een volledige kelderrenovatie.

TIP: Ontdek de beste producten voor vochtbestrijding.

Vergelijk gratis offertes via onze handige online tool 

Start hieronder en vergelijk zelf prijzen voor kelderdichting.