Premie kelderisolatie

Voor wie is de renovatiepremie?

Als bewoner kunt u een succesvolle renovatiepremie aanvragen als het huis dat je wilt renoveren je eigendom is en hoofdverblijf. Ook alle meerderjarige die in de woning verblijven en zijn ingeschreven moeten mee ondertekenen en aan de voorwaarde voldoen.
Ook als verhuurder kunt u een renovatiepremie aanvragen. Je moet dan wel beschikken over een huurcontract van minstens 9 jaar en niet in de laatste 3 jaar va het huurcontract het aanvragen.

Wilt u offertes vergelijken van professionele vochtspecialisten? Gebruik onze gratis tool.

Uw inkomen

Als u een premie aanvraagt gaan we ook kijken naar u voor verdiensten. U mag twee jaar voordien niet meer verdiend hebben dan:
-Voor alleenstaande 44.160 euro.
-Voor alleenstaande met 1 persoon ten lasten 63.090 euro, per lasten-persoon dat er bij komt kan het verhoogd worden met 3.540 euro.
-Voor samenwonend en gehuwd koppel is het ook 63.090 euro en kan er ook per lasten-persoon 3.540 euro bijkomen.

premie aan vragen

U kunt de renovatiepremie krijgen voor het renoveren van oude kelder. De woning moet op aanvraagdatum minstens 30 jaar bestaan. Dit kunt u vinden in het rijksregister.
U kunt ook alleen een succesvolle premie aanvragen als u in die tijd geen andere woning in bezitting heeft, verhuurde woningen tellen hier niet mee.

Facturen

De premie wordt natuurlijk aan de hand van duidelijke kopies van de facturen van de materiaal aankopen en de gevoerde werken berekent. Deze facturen mogen niet meer als 2 jaar oud zijn en moeten allemaal nog voorgelegd kunnen worden.

Is er vocht in uw kelder?

Het is volkomen normaal dat uw kelder een beetje vochtiger is dan de rest van uw huis, vooral als het niet wordt verwarmd of voorzien van airconditioning met dezelfde temperaturen als andere kamers. Voordat u verder gaat met renovatieplannen voor de kelder, is het echter belangrijk om er zeker van te zijn dat het niet te vochtig is en dat er geen water in de kelder is geïnfiltreerd door mogelijke funderingsscheuren. Het opmerken dat uw kelder de thuisbasis is van overmatige vochtigheid in de kelder (d.w.z. schimmels en andere bacteriën) zodra de renovaties zijn voltooid, is gewoon verwoestend. Zorg er dus voor dat u de luchtvochtigheid controleert voordat u met uw project begint.

Insert Countdown

Vergelijk gratis offertes via onze handige online tool 

Start hieronder en vergelijk zelf prijzen voor kelderdichting.