Kelder inrichten

Hoe kan ik mijn kelder inrichten tot een bruikbare ruimte?

De kelder is misschien een van de meest ondergewaarderde ruimte van je huis, maar de kelder kan een belangrijke ruimte van je huis worden. Ik laat je zien hoe je van je achterhaalde, ouderwetsse en rommelige kelder een paleisje kunt maken.

Wilt u offertes vergelijken van professionele vochtspecialisten? Gebruik onze gratis tool.

Zorg voor voldoende licht

Stap 1 is zorgen voor een goede lichtbron in je kelder. Je wilt niet dat je kelder er uit ziet als een kas, maar ook niet als een grot. In de kelder kun je veel spelen met het licht. Als je een liever een wijnkelder wilt creëren dan kun je beter kiezen voor gedimt licht, zo heeft elke kelder zijn eigen sfeer. En als je liever een lichte moderne kelder wilt creëren kan je uiteraard kiezen voor wat lichtere lampen, waardoor je kelder een stuk "fresher" zal voelen.

Zorg voor juiste isolatie

Kelders zijn vaak vochtig en klam, hierdoor is de kelder vaak een vergeten ruimte. Laat het liefst door een specialist je kelder goed isoleren. Hierdoor ben je er zeker van dat je je kelder optimaal kan gebruiken.

Maak je kelder je eigen

Nu al het vervelende werk voorbij is kan je eindelijk beginnen met stylen. Je kan bijvoorbeeld er voor kiezen om planten in je kelder te plaatsen, hierdoor zal de kelder er huiselijker uit zien. Kies natuurlijk wel voor planten die zonder zonlicht kunnen overleven. Om je kelder een warmer gevoel te geven kun je bijvoorbeeld kleden of schilderijen in je kelder doen. Ook kan je schilderijen of andere kunst ophangen om jouw eigen sfeer aan de kelder toe te voegen. Kortom the sky is the limit.

Je eigen persoonlijke ruimte

Als je deze stappen hebt gevolgd, heb je nu een kelder die echt van jouw is. En is de kelder in plaats van een vergeetbare, koude en enge ruimte een ruimte waar je trots op kunt zijn.

Insert Countdown

Vergelijk gratis offertes via onze handige online tool 

Start hieronder en vergelijk zelf prijzen voor kelderdichting.