Werkwijze muurinjectie kelder

Muren injecteren tegen optrekkend vocht

Opstijgend vocht kan een zeer ernstig probleem zijn voor huiseigenaren. Gelukkig heeft de technologie geavanceerde en zeer sterke vochtwerende crèmes ontwikkeld om opstijgend vocht effectief te stoppen. Indien correct geïnstalleerd, bieden vochtwerende banen met injectie een langdurige en betrouwbare oplossing voor vochtige muren - oude muren.

Wat veroorzaakt opkomend vocht?

Water trekt zich vanuit de grond omhoog via kleine scheurtjes in metselwerk en de spleten tussen de bouwstenen. Door de hechtende eigenschap van water kan dit bnaar boven trekken en andere druppels meenemen. Huidige gebouwen worden tegenwoordig voorzien van vochtbestendige banen. Maar bij oudere gebouwen kunnen bakstenen en mortel kunnen erg poreus zijn en veel fijne haarvaatjes bevatten, waardoor water kan opstijgen. Dit kan resulteren in zichtbare vochtige plekken, zoutverontreiniging en afbrokkelende pleister op binnenmuren.

Hoe vochtproblemen behandelen met muurinjecties?

Wens je een doeltreffende aanpak om opstijgend vocht te behandelen, dan kan je vocht een halt toe roepen met het injecteren van een sterke vochtwerende crème. Deze pasta of gel wordt in gaten aangebracht die in de mortelvoeg zijn geboord. Het dringt vervolgens door de muurstenen waardoor het vocht zich niet meer kan verspreiden.
Een ander pluspunt is dat de dampdichte injectiemethode kan worden toegepast in wanden die reeds oververzadigd zijn met water zoals kelders en ondergrondse ruimtes.

Een stappenplan tegen opstijgend vocht

Met het juiste materiaal en grondige voorstudie zal de vakman de juiste keuzes maken voor een 100% waterdicht resultaat en hiervoor de beste producten gebruiken.
Bij de start moet alle zout verontreinigde pleisterwerk worden afgehakt tot minimaal 300 mm boven de laatste waarneembare tekenen van vocht of zoutverontreiniging.
Er moeten gaten worden geboord en buisjes geplaatst op de juiste afstand en diepte. Zodra de vochtwerende gel is aangebracht, diffundeert het voordat het uithardt tot een waterafstotende hars.
Nadat het vocht bij de bron is behandeld, kunnen reparatiewerkzaamheden aan het decor worden gestart.

Vergelijk gratis offertes via onze handige online tool 

Start hieronder en vergelijk zelf prijzen voor kelderdichting.