Kelderdichting premie

Subsidies voor kelderdichting

Wat is kelderdichting en heb ik hier baat bij?

Kelderdichting is een vorm van vochtbestrijding. Dit wordt gedaan door de muren in de kelder te bewerken met een waterafstotende laag. Deze laag wordt natuurlijk meerdere keren op de muur aangebracht om ervoor te zorgen dat deze ook echt waterdicht is. Deze manier van kelderdichting wordt ook wel kelderbekuiping genoemd. Benieuwd of jij hier baat bij hebt en wat de kosten zijn? Lees dan snel verder.

Waarom kiezen voor kelderdichting?

Kelders liggen vaak onder het grondniveau. Dit zorgt ervoor dat het vochtgehalte hier dus ook hoger is. Op den duur kan dit zorgen voor onder andere lekkages, schimmels en andere vervelende gevolgen. Gelukkig kan kelderdichting dit allemaal voorkomen door de ruimte altijd droog te houden.

Hoeveel kost kelderdichting?

Het is van belang om te weten wat de prijs van kelderdichting is. De kelderdichting prijs hangt af van twee dingen. De eerste bepalende factor is de oppervlakte van muren in de kelder en de tweede factor is de moeilijkheidsgraad van het werk. Dit verschilt altijd per kelder. De dichting van een kleine kelder die in goede staat verkeerd zal dan ook voordeliger zijn dan de dichting van een grote kelder die nog gerenoveerd moet worden.

De prijs voor kelderbekuiping ligt tussen de 15 en 17 euro per vierkante meter. Het totale bedrag voor de bekuiping zal dan uitkomen tussen de 3000 en 10.000 euro. Het is ook mogelijk om een renovatiepremie kelderdichting aan te vragen. Door deze premie krijg je een bepaald percentage van de kosten terug.

Premies voor kelderdichting

Wist je dat het ook mogelijk is een subsidie aan te vragen voor de kelderdichting? Want hoewel er geen subsidies voor kelderdichting zijn, kun je hier wel een subsidie voor aanvragen onder het mom van het opknappen en duurzaam maken van je woning. Deze subsidies zijn maar beperkt beschikbaar: zowel op niveau van gemeentes, provincies als op nationaal vlak van België en Nederland. Maak hier dan ook gelijk gebruik van als je van plan bent om je kelder te bekuipen.

Vergelijk gratis offertes via onze handige online tool 

Start hieronder en vergelijk zelf prijzen voor kelderdichting.