Ervaringen met kelderdichting

Kelderdichting: advies en ervaringen

De basis van een stabiel gebouw is de kelder in samenwerking met de funderingen. Mochten de keldermuren niet bestand zijn tegen de grondwaterdruk dan heb je kans op vochtige keldermuren, vochtproblemen en schimmel.

Je wilt optimaal gebruik kunnen maken van je vochtige kelder. Met de hulp van kelderdichting kun je de ruimte waterdicht maken, zodat het een gebruiksklare ruimte wordt. Informatie over de werkwijze en de bijkomende kosten vind je hier.

Soorten kelderdichting

De juiste aanpak voor een vochtig kelder is afhankelijk van de waterinfiltratie en de ernst van het vochtprobleem. Huizen die in een gebied zijn gebouwd met een hoog grondwaterniveau hebben in de regel een intensievere aanpak nodig. Houdt rekening met de functie van de ruimte en je budget. Besteed aandacht aan de uitwerking en bekleding van je kelder. Dat zorgt ervoor dat de kelder een verzorgde indruk achterlaat, het neemt zonder twijfel meer tijd in beslag.

De waterdruk kan in sommige gevallen te groot zijn en dan is het probleem niet op te lossen met traditionele kelderafdichting. Het overschot aan water kan op een effectieve manier worden afgevoerd. De kelder muren en vloeren worden van binnenuit gedraineerd. Deze complete oplossing zorgt dat stilstaand water niet meer achter blijft op de keldervloer. Deze ruimte kan nog vochtig en klam aanvoelen. Het aanbrengen van drainage is een goedkope oplossing die op zeer korte termijn geplaatst kan worden.

Klantbeoordelingen:

Naast de muren is het ook erg handig om de vloer mee te nemen tijdens het bezetten van je kelder. Tussen de vloer en de muur zit namelijk een naad, waarin vaak vocht samen komt. Deze naad wil je dus dicht maken. Het is dus erg slim om niet alleen de muren, maar ook de vloer te bezetten. Op deze manier zorg je er voor dat je het beste resultaat krijgt en dat je kelder volledig waterdicht wordt.

Wij zijn uiterst tevreden over jullie service. We hadden last van behoorlijk grote vochtplekken en wilden het liefst een inspectie laten uitvoeren. Nog diezelfde week kwamen jullie nog langs en is het vochtprobleem verholpen. Ik kan jullie van harte aanbevelen!

Griet Bijvoet

De nare schimmels zijn nu verleden tijd dankzij kelderdichtingexpert.be De vrijblijvende offerte en inspectie gaven voor ons de doorslag en vertrouwen onze klus aan jullie uit te besteden. Een zeer goede keuze blijkt nu.’

Mark De Poorter

Na meerdere aardbevingen kregen wij last van lekkage onze kelder. De scheuren in de wanden werden groter met lekkage tot gevolg. Jullie hulp hadden we inmiddels ingeschakeld. Wat een vakwerk hebben jullie afgeleverd zeg, top! De lekkage is verholpen, bedankt!

Sarah Coenen

Vergelijk gratis offertes en bespaar gemiddeld 40%