• Home
  • >
  • Kelderdichting producten

Kelderdichting producten die een kelder weer droog en leefbaar maken.

Keldervloer
Membranen

kelderdichting producten vloer

Het waterdicht maken van een keldervloer tegen opstijgend vocht.

Noppenfolie
Membranen

noppenfolie-membraan

Populairste kelderdichting product: Snel en makkelijk te plaatsen in een kelder.

Kelderlek
Herstelling

kelderlek-herstelling

Een gamma aan herstellings-materiaal tegen barsten, scheuren en lekken.

Kelderdrainage Systemen

kelderdrainage

Een volledige gamma aan betrouwbare drainage systemen voor kelders.

Kelder-
Bekuiping

Kelderbekuiping voor het volledig waterdicht maken van kelders.

Externe
Kelderdichting

Externe waterdichting voor nieuwe kelders en funderingen van je gebouw.

Kelderdichting producten: De beste doe-het-zelf methodes tegen vocht in je kelder

Het is natuurlijk beter als je kelderdichting kan uitvoeren aan de buitenkant van je huis. Maar vaak is het onmogelijk zonder grote werken uit te voeren. Geen paniek, hieronder vind je een lijst van verschillende producten en oplossingen om kelderdichting te realiseren van binnenuit:

Rubson

Kelderdichting producten Rubson

Er zijn verschillende soorten en merken vloeibare en op cement basis soorten kelderdichting te verkrijgen. Het product Rubson Super Selderdichting bijvoorbeeld heeft vloeibare mengsels die op cement zijn gebaseerd. Deze vullen scheuren en kieren in kelderwanden op en kan goed tegen waterdruk. Keldermuren die vocht opnemen worden zo waterdicht gemaakt doordat het diep in de muren dringt. Kristallisatie, zodat poreuze wanden worden gesloten. Zeer effectief dus. Een emmer kost ongeveer 50 euro per 10kg. Dit kan worden ingezet voor doorslaand vocht in wanden.


De beste kelderdichtingsproducten van Rubson:

Aquaplan

Kelderdichting producten Aquaplan

Ook Aquaplan heeft een cementdichting speciaal voor kelderwanden. Op deze kelderdichting kan makkelijk verf worden toegepast. Het hecht ook makkelijk op wanden die al vochtig zijn. Daarbij is er een handige Aquaplan Epoxy-coating die kan worden toegepast op zowel kelderwanden als vloeren. De coating werkt waterafstotend en is een permanente oplossing tegen optrekkend vocht in de kelder. Als wanden vochtvrij zijn kan er eventueel waterbestendige verf op de kelderwanden worden toegepast die goed hecht.


De beste kelderdichtingsproducten van Aquaplan:Soudal

Kelderdichting producten Soudal

Soudal is een reeks van diverse dichtingsmaterialen zoals polyurethaan mastiek kit. Deze gel vult kieren en naden in de kelder waardoor water niet binnen kan dringen. Zodra de gel in contact komt met water zet deze namelijk uit. Dit is handig tegen water dat door wanden sijpelt in beton scheuren. Een test of het materiaal hecht vooraf aan de behandeling is aanbevolen.


De beste kelderdichtingsproducten van Soudal:Sika

Kelderdichting producten Sika

Het merk Sika heeft diverse soorten injectie materialen voor het injecteren van kelderwanden bij doorslaand vocht. Zowel Acrylaat van Sika, polyurethaan als epoxy kan worden ingezet als waterafstotende injectiemiddelen die uitzetten in kelderwanden zodat ze geen vocht meer op kunnen nemen. Grote voordelen zijn dat de materialen in alle soorten oppervlaktes kunnen worden toegepast zoals metselwerk, beton en zelfs constructies met natuursteen.


De beste kelderdichtingsproducten van Sika:
Compaktuna

Kelderdichting producten Compaktuna

PUTZUNA HY is een sterke cement dichting met zeer waterdichte kenmerken en hoge weerstand bij doorslaand en optrekkend vocht. Tevens hecht het makkelijk en snel aan oppervlakten waarbij het snel zijn werk doet. Het is een vochtwerend materiaal geschikt voor pleisterwerk.


Hier vind je meer info over de kelderdichting van Compaktuna:


Remmers

Kelderdichting producten Remmers

Dit merk biedt veel soorten geavanceerde vochtwerende materialen zoals mortel, coating en complete sets voor een watervrije kelder. Dichtingsmortel kan goed worden ingezet bij grondwaterproblemen met hoge druk. De mortel wordt toegepast aan de binnenzijde van de kelder. Voordeel is dat de mortel een hoge bestendigheid heeft tegen sulfaat. En doordat het materiaal waterdamp doorlaat droogt de ondergrond zoals een keldervloer en keldermuur makkelijk mee. Elke mortel van remmers heeft zijn eigen kenmerken.


De beste kelderdichtingsproducten van Remmers:


EPDM-rubbermembraan

EPDM materiaal kan goed worden toegepast op daken en ook eventueel op delen van kelders en gaat lekkages tegen. Het gaat om een dakafdichting met sterk folie zonder naden of kieren en houdt vocht buiten de kelder. Het werkt vochtwerend. Het materiaal is flexibel en blijft jarenlang van hoge kwaliteit. Het merk Knauf heeft diverse soorten afwerkingen die zorgen voor een droge kelder. Zoals afwerkingsplamuur en pasta voor waterdichte wanden en kieren in de kelder maar ook met poeders speciaal voor gipsplaten bestemd.


Lees meer:


Bitumencoating

Deze coating droogt op kelder oppervlakten en zodra het droog is werkt het waterafstotend. Dit is een goede keuze bij grondwater ter bescherming van de kelder. De coating wordt aan de buitenkant van de kelder aangebracht zodat grondwater niet binnen kan dringen.


Lees meer:


Noppenfolie

Noppenfolie wordt toegepast als vorm van kelderdrainage. Het folie zorgt ervoor dat water in de kelder via twee wanden of twee vloeren waar het is tussen geplaatst wordt afgevoerd met behulp van noppen, oftewel membranen die als waterbuisjes water van de binnenmuur naar buitenmuur zuigen. 


Lees meer:


Gamma - Producten kelderdichting

In de meeste doe-het-zelf zaken vind je een breed assortiment van anti-vochtbestrijders voor kelderdichting. Gamma heeft ook een eigen kelderdichting beschikbaar, dit is een goedkoop / betaalbaar alternatief op de andere merken.


Lees meer:


Brico - Producten kelderdichting

In de meeste doe-het-zelf zaken vind je een breed assortiment van anti-vochtbestrijders voor kelderdichting. Brico heeft een breed assortiment van kelderdichting beschikbaar


Lees meer:


Hubo - Producten kelderdichting

In de meeste doe-het-zelf zaken vind je een breed assortiment van anti-vochtbestrijders voor kelderdichting. Hubo heeft een breed assortiment van kelderdichting beschikbaar


Lees meer:


Vergelijk gratis offertes via onze handige online tool 

Start hieronder en vergelijk zelf prijzen voor kelderdichting.